Skip to main content

Dyreklinikken KatteogHunde

Igennem mine mere end 10 år som dyrlæge er en af de ting, der har frustreret mig, det tidspres, jeg ofte oplevede. Du har sikkert været ved en dyrlæge og selv oplevet, at de fleste konsultationer typisk kun varer mellem 15 til 20 minutter. Men hvis kæledyret skal have muligheden for lige at vænne sig lidt til situationen, inden man smider det op på et bord, og man derudover giver sig tid til at lave sin undersøgelse på en måde, hvor man prøver at minimere det stress, som dyret udsættes for, og efterfølgende ønsker at give en god og fyldestgørende information til kæledyrsejeren, ja så kan man som dyrlæge ofte føle sig presset.

Ud over at give kæledyret ekstra tid, så er en anden vigtig ting, at give klienten tid til at fortælle og udtrykke sine egne holdninger, behov og forventninger i forbindelse med et dyrlægebesøg. Det er der desværre mange dyrlæger, som glemmer. Hver kæledyrsejer har sin egen holdning til dyrevelfærd, og sin egen forestilling om, hvad der er rigtigt og forkert. Hvad der får dem til at vælge og fravælge, skal man som dyrlæge ikke forsøge at gætte sig til.

Derudover giver de økonomiske aspekter en ekstra dimension og gemmer på ligeså mange holdninger, som der er kæledyrsejere. Mange konflikter mellem dyrlæger og kæledyrsejere kunne undgås, ved at bruge mere tid og være mere præcis i sin kommunikation, ikke mindst af priser og risiko for uforudsete udgifter.

Så hvordan kan du få hjælp til de problemer og udfordringer som ofte forekommer, og som mange gange kan undgås eller håndteres bedre? For selvom dyrlægearbejdet for dyrlægen kan være meget varierende og spændende, så er der vel ingen kæledyrsejere, der ønsker at skulle til dyrlægen, det er mere af nød end af lyst. Bør vi ikke altid prioritere forebyggelse frem for behandling, hvor det kan lade sig gøre? Derfor handler det om viden og forståelse og give hjælp til selvhjælp, så kæledyrsejere kan være forberedte og forebyggende og derigennem minimere risikoen for, at der er behov for dyrlægehjælp….. det er hvad Dyreklinikken KatteogHunde handler om.

Dyrlæge Ruben Sørensen

Ruben har været dyrlæge siden 2004 og har i stort set alle år arbejdet med hunde og katte, og til tider også gnavere og kaniner. Han har i en lang periode arbejdet på et af Danmarks største dyrehospitaler hvor han bl.a. var en af landets første dyrlæger, der efteruddannede sig indenfor CT-scanning. Hans primære interesse er indenfor forebyggende medicin og medicinske sygdomme, men han er også en erfaren kirurg.

Klinikassistent og Hundemassør Rikke Appel

Rikke er uddannet hundemassør og har lige afsluttet sin uddannelse som kranio-sakralterapeut for kæledyr. Rikke er en meget passioneret dyreven, og hendes store fokusområde er på afspænding, afstresning og smertelindring af vores kæledyr

Hun er i dyreklinikken på udvalgte dage og passer derudover sin hundemassør klinik “Hele Hunden” i Fensten lige syd for Odder.